Over Yolanda

Yolanda Kleingeld studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium in Rotterdam.
Naast deze opleiding tot docent muziek, met primair vak zang, volgde zij tijdens en na haar studie bij verschillende zangdocenten lessen en nam deel aan meerdere projecten van de afdeling lichte muziek.
Als zangeres zong zij in verschillende bands als solo- en backingvocalist.

Zij volgde koordirectie, piano- en combolessen en speelde mee in theaterproducties van de afdeling klank en beweging.

Na haar studie ging zij naast haar werk als freelance zangeres werken in het voortgezet onderwijs.
Daar gaf zij als muziekdocent , 23 jaar lang, met veel plezier invulling aan de muzieklessen, het schrijven en produceren van musicals, het begeleiden van talentenavonden en schoolband en leverde zij tevens een bijdrage aan een aantal onderwijsvernieuwingen.
Een nieuwe uitdaging vond zij in de uitbreiding naar dramalessen in het voortgezet onderwijs.
Ook gaf zij zangworkshops aan de Theaterschool in Kampen en was zij invaldocent zang bij Jeugdtheater Hofplein.

Daarnaast werd zij gevraagd leiding te geven aan het jeugd en volwassenkoor van  popkoor Bombary.  Met deze 3 koorgroepen  maakte zij avondvullende theatervoorstellingen waar, naast het instuderen en zingen van de meerstemmige arrangementen, ook de theatrale aspecten als staging en performance  een belangrijke rol spelen.

In 2013 opende zij de deuren van haar eigen praktijk waar vanaf dat moment muziek en gezelligheid de boventoon voeren. De mix tussen verschillende leeftijdsgroepen, afwisseling van piano en zangles en de uiteenlopende lesvormen,  maken dat elke les weer genieten is.

De passie en enthousiasme voor muziek en zingen draagt zij graag over aan iedereen die deze passie deelt. Het overdragen van kennis en het werken met mensen is voor haar een bron van energie en inspiratie.